(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Мақолада ўзгарувчан ижтимоий-маданий вазиятда адекват ҳаракат қила оладиган ва янги турдаги талаба шахсини шакллантириш ҳақида сўз боради, яъни олий таълим тизимларида талаба инсонпарвар бўлиши, ўзини ва жамиятни ўзгартиришга қодир бўлиши, касбий фаолиятнинг долзарб муаммоларини фаол ҳал қила олиши муҳим омиллардан саналади. Ушбу илмий мақолада юқоридаги муаммоларни ҳал қилишда ҳозирги замон педагогик фаолиятига бир назар солинади.