(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Jamiyatda yuzaga kelib chiquvchi va bevosita o`zining salbiy ta`sirini o`tkazuvchi jarayonlardan biri bu shubhasiz – sotsial konfliktlardir. Insonlar bir hududda o`zaro bir jamoa, to`da yoki guruh bo`lib turmush tarzini tashkil etar ekan, o`rtada manfaatlar to`qnashuvi hamda kelishmovchiliklar kelib chiqishi tabiiy holni anglatadi. Bu to`qnashuvlar natijasi o`laroq – insonlar jamlanmasida ijtimoiy konflikt rivojlanib boradi. Sotsial konfliktni o`rganish va tadqiq etish umumbirlashmani saqlan qolish hamda yaxlitlikni ta`minlash uchun xizmat qiladi. Ijtimoiy o`zaro xilma-xillik mavjud bo`lgan yerda, sotsial konfliktlar kelib chiqishi noodatiy holat sifatida hech qachon baholanmagan.