(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Mazkur maqolada soliq maʼmuriyatlari soliq toʼlovchilar tajribasini oshirish uchun turli xil va murakkab elektron xizmatlar qatoriga ega boʼlgan raqamlashtirilmoqda. Shunga qaramay, elektron hukumat xizmatlarining yuqori darajada ishlamay qolishi hisobga olinsa, raqamli soliq tizimining muvaffaqiyati uchun zarur boʼlgan omillarni tushunish juda muhim boʼlib hisoblanadi. Kontseptual asos siyosatchilar tomonidan toʼrtta toifaga boʼlingan soliq maʼmuriyatlarida raqamli xizmatlarni loyihalashda koʼrib chiqish uchun oʼn beshta mavzuni belgilaydi – kontekst, manfaatdor tomonlar, texnologiya va namoyish etilgan natijalar. Ushbu ramka, shuningdek, strategiyalarni muvaffaqiyatli ishlab chiqishda mos yozuvlar nuqtasi boʼlib xizmat qilishi kerak raqamli xizmatlarni soliq maʼmuriyatlariga joylashtirish choralaridir. Raqamli soliq maʼmuriyatining xorij tajribasi, mamlakatimizda uni qoʼllash boʼyicha ilmiy-amaliy xulosa va takliflar shakllantirilgan.