(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ushbu maqolada yangi o‘zbek she’riyatidagi hajviy asarlarni tadqiq qilish an’anasi, ijodkorlarning hajvnavislik mahorati, hajviyotidagi o‘tkir kulgining shakllari, hajviy asarlarida inson ma’naviyati va axloq muammolari tadqiq etilgan. Shu jihatdan Abdulla Oripov, Erkin Vohidov va Anvar Obidjon hajvlari tahlili shuni ko‘rsatadiki, ularda ko‘pincha satirik kulgi va uning shakllari uchrashini ko‘ramiz. Ijodkorlar hajvlarida kulgi niqoblari bir-biriga uyg‘unlashadigan kinoya, zaharxanda, sarkazm, piching, fosh qiluvchi kulgi asosiy o‘rinni egallashi ko‘rsatib beriladi va hajviy asarning qimmatini oshiruvchi quroli bo‘lmish kulgini hosil qiluvchi vositalar o‘rganilgan.