(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Maqolada dunyoning barcha mamlakatlari iqtisodiyotining hozirgi zamonning ajralmas qismiga aylanib borayotgan, shu jumladan, kichik tadbirkorlik, sanoat, ijtimoiy sohalar va davlat boshqaruvi tizimini takomillashtirishga hissa qo’shadigan zamonaviy hayotning ajralmas qismiga kiradigan raqamli iqtisodiyotning raqamli o’zgarishlari tahlil qilinadi. Hamda bu sohaning o’ziga xos xususiyatlari va asosiy afzalliklari ko’rib chiqiladi. Maqolada mamlakatimizda, shuningdek, uning alohida sektori – sanoatda raqamli iqtisodiyotni rivojlantirishning joriy tendentsiyalari va omillari muhokama qilinadi. Sanoat sohasini raqamli o‘zgartirish uchun davlat yordami, raqamli infratuzilmani rivojlantirish, raqamli yechimlarni joriy etish bo’yicha chora tadbirlar ko’rib chiqiladi.