(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Yurtimizning ijtimoiy-iqtisodiy, siyosiy, madaniy sohalarda bo’layotgan tezkor o’zgarishlar ta’lim tizimini ham tubdan isloh qilishni taqozo etmoqda, chunki mukammal ta’lim tizimi orqali respublikamizning kelajak intellektual imkoniyatlarini va uni gullab yashnashi hamda rivojlanishini belgilab beruvchi yoshlarni har tomonlama ijodkor, mustaqil faoliyat yuritadigan qilib tarbiyalashda hal qiluvchi rol o’ynaydi.Shuning uchun ta’limda eng muhim strategik yo’nalish bo’lib, ta’lim muassasalarini innovatsion faoliyati hisoblanadi. Bu esa barcha ta’lim muassasalarida, ayniqsa ijodkor, yuqori salohiyatli mutahassis pedagog kadrlarni tayyorlovchi oliy ta’lim orqali intellektual mulkni tayyorlash va intellektual mulk tizimini innovatsion faoliyat ko’rinishida amalga oshirish bugungi kunning dolzarb masalasi hisoblanadi. Rivojlantiruvchi maqsad: egallangan bilim ko’nikma va malakalarni ijodiy qo’llash, mustaqil ishlash, ko’nikmalarini rivojlantirishdan iborat.