(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Shifobaxsh balchiqlar oltita genetik tipga bo‘linib, ularning har biri ma’lum bir kimyoviy tarkibga va o‘ziga xos fizik xususuyatlarga ega. Torf balchig‘i, sapropel (chiriyotgan cho‘kma balchiq) balchiq, vodorod sulfidli, cho‘kma balchiq, sopka balchig‘,loyli balchiqlar tafovut qilinadi.