(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ушбу мақолада бугунги кунда шиддат билан ўзгариб бораётган таҳликали вазиятнинг, глобаллашув давом этаётганлиги ва халқаро муносабатларнинг бутун тизими ўзгариб бораётган шароитларда жаҳондаги ҳарбий-сиёсий вазият халқаро ва минтақавий хавфсизликка хавф-хатар ҳамда таҳдидлар кўлами янада тобора кенгайиб бораётганлиги ва унинг айрим асосий сабаблари масаласи кўрсатиб ўтилган.