(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
G‘afur G‘ulomning nazm va nasrdagi deyarli barcha asarlari ohangining o‘zgachaligi, zarbning milliyligi bilan ajralib turadi. U o‘z xalqiga nisbatan chuquq hurmat sohibi edi. Uning har bir asarida xalqni qiynayotgan muommolar aks ettirilgan. Ushbu maqolada G‘afur G‘ulom she’rlari va asarlarida mavjud axloqiy va tarbiyaviy munosabatlar tahlil qilinadi.