(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Inson va uning turmush tarzi haqida Berdaqning asarlaridagi qahramonlarida ko’rishimiz mumkin. Chunki uning asaridagi qahramonlarni hayotlarlarini, har kungi bo’ladigan muammolari hal qilish bilan yashaganliklarini ifoda etgan. Ular o’z dushmanlari bilan har kuni, har daqiqa, har soniya kurashdilar. Chunki ularning baxtlari ular tomonidan qisib qo’yilgan edi. Ular mehnatkashlarni har yili qiynalib, ter to’kib qilgan mehnatlarini qadriga yetmasdilar balki ularni hosillarini tortib olib boshlariga og’ir kunlarni solardilar.