(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2022)
Mavzuning dolzarbligi shundaki, sharq mutafakkirlari ma’naviy boy, jisman barkamol, komil inson masalasiga azal-azaldan alo’ida e’tibor berganlar. Komillik fazilatlaridan eng ulug‘i tanning inson jismining, barkamolligidadir deyiladi. Insonning matonati, diyonati, riyozati, qanoati, ilmi, sabri, intizomi, nafsi, vijdoni, haqqoniyligi, nazari, ibrati, iffati, hayosi, idroki, zakovati, iqtisodi, itoati,haqshunosligi, avf eta olishi, vatanni sevishi kabi ijobiyhislatlari (A. Avloniy “Turki guliston yo’hud axloq” Toshkent “O‘qituvchi” 1992. 13-bet)ga faqat sog‘lom jism, tanisihatlilik orqali erishiladi deb qaralgan.