(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Anemiya (a- inkor etish, kam, hemia- kon)-qon xajm birligida gemoglobin miqdori va eritrotsitlar soning kamayishidir. Temir tanqisligi anemiyasi — bu gipoxrom anemiya, mikrotsitoz alomatlari bilan birga kuzatiladi, chunki eritrositga hajm va rang berib turuvchi gemoglobin normal rivojlanishi uchun kerakli temir elementi yetishmaydi.