(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarning shaxs sifatida shakllanishida, ularning jismoniy, ruhiy, aqliy kamolotga yetishida o’yinchoqlar muhim vositalardan biri ekanligi, o’yinchoqlar vositasida o’ynaladigan o‘yinlar orqali bolalarda idrok, sezgi, tafakkur, tasavvur, xotira, diqqat kabi barcha psixik jarayonlarni rivojlantirish to’risidagi fikrlar keltirilgan. Shu bilan birga qaysi yoshdagi bolajonlarga qanaqangi o’yinchoqlar mos kelishi haqidagi ma’lumotlar berilgan.