(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu tezisda mahalla institutining voyaga yetmaganlar huquqbuzarliklarini oldini olishdagi roli, uning qonuniy va tashkiliy asoslari tahlil etiladi. Mahalla organlari tomonidan amalga oshirilayotgan huquqiy va ma’naviy tarbiya, yoshlarni huquqbuzarliklardan himoya qilish bo‘yicha chora-tadbirlar, ichki ishlar organlari, ta’lim muassasalari va jamoat tashkilotlari bilan o‘zaro hamkorlikning ahamiyati ko‘rsatilgan. Mahalla institutining samaradorligini oshirish, huquqiy va ma’naviy dasturlarni takomillashtirish, monitoring tizimlarini joriy etish va xalqaro tajribalarni o‘rganish orqali huquqbuzarliklarni oldini olishga erishish mumkinligi ta’kidlangan.