(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Mirzo Ulug‘bek faqatgina hukmdor sifatida emas, ma’rifatli buyuk olim ham hisoblangan. Ilm – fan sohasidagi va birinchi navbatda uning astranomiya singari tarmoog‘idan jo‘shqin va yuksak nufuzli faoliyati Ulug‘bekning butun insoniyat oldidagi eng buyuk va ulkan xizmati bo‘lib qoldi. “Ziji Ko‘ragoniy"" - Ulug‘bek akademiyasidan yodgorlık mavzusida maqola yozilgan bo’lib ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilingan .