(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Geografiyada nostandart testlarni tuzish metodikasi o’quvchilarning bilim va ko’nikmalarini baholashda muhim ahamiyatga ega. An’anaviy testlardan farqli o’laroq, nostandart testlar o’quvchilarning ijodiy fikrlash, muammolarni hal qilish va analitik ko’nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan. Ushbu metodika geografiya ta’limida o’quvchilarning amaliy ko’nikmalarini oshirishga yordam beradi.