(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Mazkur maqolada soliq siyosati va strategiyasining ilmiy-nazariy mazmuni va yuzaga kelish iqtisodiy shart-sharoitlari soliq-budjet tizimini samaradorligini ta’minlash hisoblanadi. Har qaysi mamlakatning iqtisodiy siyosatida soliq siyosati o‘ta muhim rol o‘ynaydi. Soliq siyosati davlatning boshqa iqtisodiy siyosatining yo‘nalishlariga kuchli uzviy bog‘liqligi bilan bir qatorda, ularga ta’sir qilib boradi. Soliq siyosatini to‘g‘ri ishlab chiqish va uning strategik hamda taktik yo‘nalishlarini belgilab olish o‘ta dolzarb va murakkab jarayon hisoblanadi.