(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqolada insoniyat tarixi rivojlanishida o‘ziga xos mavqeiga ega bo‘lgan ayol zotining yaratuvchilik va bunyodkorlik jarayonidagi ishtiroki haqida fikr bildiriladi. Turli ijtimoiy-siyosiy tizimlar sharoitida yaratilgan skeptik qarashlarni vujudga kelgan yangi davr prizmasidan o‘tkazgan holda vaziyatdan hozirgi davr talablaridan kelib chiqqan holda bahosini beradi. Ilgari surilayotgan fikirlar masalaga o‘tmish, bugun va kelajak konsepsiyasidan kelib chiqqan holda rivojlantirilib borishga intilinadi.