(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Umumiy qon tahlili — qonning fizik va kimyoviy xossalari haqida ma’lumot olish uchun foydalaniladigan laboratoriya tekshiruvi. Qonni tekshirish odatda qo’lning barmog’idan yoki quloqdan olingan kapillyar qon namunasi bo’yicha amalga oshiriladi. Ba’zi hollarda, suyak iligi qon hujayralari ham tekshirilishi mumkin. Bizning vaqtimizda yuzlab gematologik testlar va muolajalar ishlab chiqildi va avtomatizator yordamida bir xil qon misolida bir vaqtning o’zida turli qon tekshiruvlarini o’tkazish mumkin.