(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Mazkur maqolada ingliz va rus tillaridagi leksik tipologiyasi masalalari bayon etilgan. So‘z tilning stuktural unsuri sifatida ko‘p o‘lchamliligi bilan xarakterlanadi. Ularning ma’lum ma’noga hamda ma’lum struktur xususiyatlarga egaligi, o‘xshash so‘z qatorlarini tashkil etishi, semantik maydonlarga birika olishi, terminologik va noterminologik leksikada ishlatilishi, frazeologizmlar tashkil qila olishi, leksik-grammatik kategoriyalarga ajralishi taqqoslanayotgan tillar leksemalari uchun umumiy belgilar hisoblanadi.