(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Мақолада Конимех табиий географик районида кенг тарқалган тупроқларнинг айрим морфогенетик хусусиятлари қисқача мушоҳада қилинган. Қумли чўл тупроқларга нисбатан суғориладиган тупроқлар морфогенетик хусусиятлари, уларнинг биологик, кимёвий, физик-кимёвий ва агрокимёвий ва физикавий хоссалари ўзгарганлиги ижобий томонга ўзгариб, қишлоқ хўжалик экинларини ўсиши ва ривожланиши учун мақбул шарт-шароитлар яратилганлиги асосланган.