(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqolada tibbiyot tarixining muhim bosqichlari ko‘rib chiqiladi. Qadimgi Yunoniston va Rim davrida Gippokrat va Galen kabi shaxslar tibbiyotning asosiy tamoyillarini tadqiq qilinadi. Islomiy dunyoda Ibn Sino va Al-Roziy tibbiyot faniga katta hissa qo‘shib, bu bilimlarni Yevropaga yetkazganligi to’grisida ma’lumot beriladi. Renessans davrida Vesaliusning anatomik tadqiqotlari tibbiyot fanida yangi davrni boshlab berganligi, Ilmiy Inqilob davrida ilmiy metodlar va mikroskopning ixtiro qilinishi mikrobiologiya sohasida katta yutuqlarga olib kelgani, bu es zamonaviy tibbiyotning rivojlanishiga asos solganligi o’rganiladi.