(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2022)
Bugungi kunda zamonaviy axborot xavfsizligi va kiberxavfsizlik ushbu kuchli xavfsizlik yechimi uchun xavflarni kamaytirishga qaratilgan: an’anaviy parollar uzoq vaqtdan beri xavfsizlik tizimlari uchun zaif nuqta bo’lib kelgan. Biometrika bu savolga shaxsni tasdiqlashni tanamiz va xatti-harakatlarimiz bilan bog’lash orqali javob berishga qaratilgan. Hozirgi axborotlar almashinuvi davridagi axborotlar xavfsizligiga bo’lgan talablar yuqori bo’lib turibdi, bularga biologic jahatlarni biometrik autentifikatsiyasini amalga oshirish orqali tizimlarni xavfsizligini ta’minlash yuqori hisoblanadi.