(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2022)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasida probatsiya xizmatining vujudga kelishi, probatsiya xizmatining ahamiyati va zarurligi tahlil qilingan. Xalqaro tajriba sifatida Italiya tajribasi o‘rganilgan. Maqolaning maqsadi probatsiya xizmatining ozodlikdan mahrum qilish bilan bog‘liq bo‘lmagan jazolarni ijro etish, mahkumlarni ijtimoiy hayotga moslashtirishni jarayonini tahlil qilgan holda, ozodlikdan mahrum qilish bilan bog‘liq bo‘lmagan jazolarni ijro etish jarayonini demokratik tamoyillarga moslashtirishga xissa qo‘shish hisoblanadi.