(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Tezisda mustaqillik qo’lga kiritilgandan so‘ng kuchli davlatdan-kuchli fuqarolik jamiyatini qurish maqsad qilib qo’yilgani, buning uchun ,eng avvalo, kuchli ijtimoiy tartib o’rnatilishi keraligi aks ettirilgan. Ijtimoiy tartibni o’rnatishda siyosiy partiyalarning o’rni beqiyos. Chunki ular bir paytning o’zida ham davlatga, ham jamiyatga o’z ta’sirini o’tkaza olishi, shuning uchun siyosiy partiyalar nazoratini kuchaytirish juda muhim ahamiyat kasb etishi bayon etilgan.