(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Oʻzbekiston xalqaro munosabatlarning teng huquqli subyekti sifatida, mintaqa va global darajada faol tashqi siyosatni yoʻlga qoʻyib, xorijiy hamkorlar bilan oʻzaro manfaatli munosabatlarni rivojlantirmoqda. Bunday izchil, aniq va konstruktiv tashqi siyosatni xalqaro ekspertlar va kuzatuvchilar ham eʼtirof etmoqda. Markaziy Osiyo mamlakatlari bilan yaxshi qo‘shnichilik aloqalari hamda huquqiy, siyosiy, ma’naviy birdamlik mamlakatlar o‘rtasidagi hamkorlik uchun asosiy vazifani bajaradi.