(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Piroliz sanoat ikkilamchi mahsuloti – tar-mahsulotni avval vakumli so’nfra fraksion haydash natijasida olingan 320-360oC dagi fraksiyadan ajratib olingan antratsen asosida sintez qilingan SOF-1 va SOF-2 sulfokationitlari bilan Sho‘rtan gaz-kimyo majmuasida tayyorlanadigan texnik suvni tozalashda ishlatiladigan “MARATHON -C” markali import sulfokationit bilan ekspluatatsion xossalari solishtirildi. Dastlab yuqoridagi sulfokatinitlar xalqaro talablarga muofiq ishga tayyorlandi va bir xil massasini distillangan suvda bo’ktirish natijasida olingan suspenziya muhiti (pH-metr ORILON 370 ) aniqlandi (1-jadval).