(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqolada Oliy ta‘lim muassasida o‘qiyotgan talabalarning e’tiqodlari, dunyoqarashi va o‘zlarini mustaqil nazorat qilishning ahamiyati va ularning muvaffaqiyatga erishishdagi o‘rni bayon etilgan. Oliy ta’lim muassasida oq‘iyotgan talabalarning darslarda qanday ishtirok etishi va universtitetdagi tadbirlarda qay darajada faolligi, ularning e’tiqodi dunyoqarashi va o‘zini nazorat qilishga uzviy bog‘liq. Negaki, talabalarning faolligi va yuqori natijalarga erishishi ularning psixologik xarakterlariga va o‘z-o‘ziga qanchalik talabchanligiga bog‘liq. Shuningdek, maqolada talabalar ishtirokida o‘tkazilgan metodlar va ularning natijalari tahlil qilingan.