(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ишчи машина ва механизмлари ишларини комплекс автоматлаштириш -дан келиб чиққан ҳолда, уларнинг электр юритмалари (ЭЮ) ларига қўйиладиган кўпгина талабларни рақамли бошқариш схемаларигина бажара олади. Рақамли бошқариш схемалари, ЭЮ ишининг тезкор ва юксак аниқликда бажарилиши ҳамда ишончли ва кам энергия истеъмол қилиши билан характерлидир. ЭЮ нинг рақамли бошқариш схемаси табиий равишда технологик жараёнларни бошқаришда қўлланиладиган ЭҲМ билан уйғунлашиб ягона автоматлаштирилган бошқариш тизимини ташкил этади.