TURLI TIZIMLI TILLARDA MODDALIK KATEGORIYASINING IFODALASH VOSITALARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqola turli xil sistematik tillarda substansiya toifasini ifodalashning turli usullarini o'rganadi. Lingvistik tuzilmalar va grammatik nuanslarni tahlil qilib, u turli tillar substansiya tushunchasini qanday qamrab olishini o'rganadi, o'xshashlik va farqlarga oydinlik kiritadi. Qiyosiy yondashuv orqali ushbu tadqiqot lingvistik xilma-xillik va inson tafakkurining universalligi haqidagi tushunchamizni oshirishga qaratilgan.