FAZODAGI TO’G’RI CHIZIQ TENGLAMALARIGA QIYNALYAPSIZMI? ENDI BUNING OSON USULI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqolada Matematika fanining asosiy yordamchisi hisoblanadi. Bu maqolada To’g’ri chiziqning umumiy tenglamasi  keltirib otilgan.Yani to`g`ri chiziqning kanonik ko`rinishi va chizmalari keltirib otilgan . Asosan bu sonlarni maktab o`quvchilarga va akademik litsey o`quvchilarga ancha ilm olish uchun kerak bo`ladi.