MAVZU: JON FOSSE VA UNING MASHHUR ASARLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu tezisda,o‘ziga xos uslubi va jozibali hikoyalari zamonaviy teatrga sezilarli ta'sir ko‘rsatgan taniqli dramaturg Jon Fossening hayoti, faoliyati va ta'sirli asarlarini o‘rganadi. Fossening insoniy his-tuyg‘ularning tubiga kirib borish qobiliyati, hikoya qilishga minimalist yondashuvi va ekzistensial mavzularni o‘rganishi uning tanqidiy e’tirofi va sodiq muxlislarini qozongan. Uning eng mashhur asarlari, jumladan, «O‘lim o‘zgarishlari», «Ism» va «Tungi qo‘shiqlar» tahlili orqali bu tezis Fossening o‘ziga xos badiiy qarashlari, mavzuiy mashg‘ulotlari va teatr olamidagi abadiy merosini ko‘rib chiqadi.