O`ZBEKISTONDA 1937-1938-YILLARDA QATAG‘ON SIYOSATI VA UNING OQIBATLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Maqola O`zbekistonda 1937-1938-yillar mustabid, beshafqat tuzum davrida qatag‘on siyosati va uning oqibatlaritadqiq qilingan. Muallifning fikricha mazkur davrda o’zligini, millat qadr-qimmatini teran anglagan, ijtimoiy-siyosiy ongi yuksak, xalqni uyg’otishga, xalqni boshqarishga qodir bo’lgan, ma’rifat va ma’naviyat yo’lida fidoyilik ko’rsatgan barcha aql zakovat sohiblarining qancha-qanchalari jismonan yo’q qilinganligi milliy tariximizni yanada chuqurroq o‘rganishga da’vat etadi.