TARJIMA TURLARI VA TAVSIFLANISHI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqolada tarjima turlari hamda ko’plab olimlarning mazkur mavzu doirasidagi qarashlarga to’xtalib o’tilgan. Shuningdek, maqolada keltirilgan ko’plab olimlarning turlicha bir- birini takrorlamas fikrlari ushbu mavzuni yaxshiroq tushunish imkonini beradi. Quyida keltirilgan tarjima turlari tarjima jarayonida yaxshigina ko’makchi vazifasini o’taganligi sababli ham bu mavzuni muhim ahamiyat kasb etishini belgilaydi.