MAQSUD SHAYXZODA TARJIMON SIFATIDA (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqolada ikki xalqning zabardast ijodkori ya’ni Oʻzbek va Azarbayjon elining sevimli vakili boʻlmish Maqsud Shayxzoda haqida gap boradi. Uning koʻp qirrali ijodi va turli sohalarni juda puxta egallaganligi ham yoritib oʻtiladi. Yana shuningdek Maqsud Shayxzodaning tarjimonlik faoliyati va oʻzbek kitobxonlari tomonidan oʻqilayotgan chet el adabiyotlarining tarjima qilingan kitoblariga oʻzining qoʻshgan hissasi va ilm fanga tarjimon sifatida qoldirgan nodir asar namunalari haqida aytib oʻtiladi.