CHINGIZXON-I MPERIYA ASOSCHISI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu tezisda Chingizxon yurishlarini o`rganib, turli qabilalarni birlashtirishdan tortib geosiyosiy landshaftlarni shakllantirishgacha bo'lgan davrda Chingizxonning harbiy mahorati va ma'muriy yangiliklari kuchli Mo'g'ullar imperiyasiga asos solganligi haqidadir.