XVIII-ASR TOSHKENT TARIXI, TOSHKENT BEKLIGI TASHKIL TOPISHINING TARIXIY AHAMYATI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu tezisda 18 asrda toshkent beligini qoqon xonligidan ajralib chiqishi oz mustaqilligi va qoqon xonligi bilan olib borgan to'qnashuvlari haqida qolaversa toshkentni gealogik jihatdan muhim mintaqa ekanligi toshkent hukmdorlari kelishmovchiliklari va qoshni davlatlar bilan aloqalari haqida turli malumotlar mavjud.toshkentning siyosiy va harbiy jihatdan kuchlari va bu O`rta osiyo hududidagi stragegik ahamyati yoritilgan.