QOQON XONLIGI SOLIQ VA MAJBURYATLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu tezisda Qoqon xonligi aholisi ishtimoiy hayoti davlatdagi soliqlar tizimi, aholiga yukalangan turli majburyatlar kundalik va yaylovlardan foydalanganligi uchun soliqlar xonlarning aholiga nisbatan shavqatsiz majburyatlari va oddiy aholi uchun qiyin turmush tarzini bilishimiz mumkun.Xudayorxon davrida joriy qilingan soliq va majburyatlar haqida turli malumotlar mavjud.