ТУРЛИ ТИЗИМДАГИ ТИЛЛАРДА ҚОРИШИК ҲОЛ ЭРГАШ ГАПЛИ ҚЎШМА ГАПЛАР ВА УЛАРНИ ЎҚИТИШ ЖАРАЁНИДАГИ МУАММОЛАР (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Турли тизимдаги тилларда, хусусан инглиз ва ўзбек тилларида қоришиқ ҳол эргаш гаплар қиёсий таҳлили ҳам, тадқиқ ҳам қилинмаган ва уларнинг қиёсий таҳлили бизга ўқитиш жараёнида аҳамиятлидир. Демак, ушбу қиёсий–типологик мавзуда тадқиқ қилинмаган мавзуга бағишланади. Ушбу ишда илк маротаба турли тизимдаги тилларда қоришиқ ҳол эргаш гапли қўшма гапларнинг лисоний когнитив ва қиёсий тадқиқ қилиш кўзда тутилган.