BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARI ONGIDA MILLIY QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISH (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Boshlang’ich sinf o’quvchilarini har tomonlama yetuk shaxs qilib tarbiyalashda milliy-ma’naviy qadriyatlarning o’rni beqiyosdir. Ota-bobolarimiz o’z farzandlarini oqil, adolatli, do’stparvar, vatanni sevguvchi inson qilib tarbiyalashda ibrat namuna tizimidan keng foydalangan. Bunda ijobiy xislatlarga ega bo’lgan insonlarni ibrat qilib ko’rsatish orqali u ham bir kuni shunday xislatlarga ega bo’lishi uchun nimalarga rioya qilishi, nimalardan vos kechishi, nimalarga intilib yashashi zarurligi uqtirganlar. Bugungi kundagi ta’lim tizimida milliy qadriyatlarni boshlang’ich sinf o’quvchilariga o’rgatib borish orqali ularning tafakkurini boytish, komil inson qilib tarbiyalash asosiy vazifalardan xisoblanadi