BOSHQA TILLARGA MO‘LJALLANGAN MAKTABLARDA (RUS, TOJIK MAKTABLARI) DAVLAT TILINI O‘QITISH BO‘YICHA TAVSIYALAR (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Bizga ma’lumki yuqori sinf o‘quvchilarining nutq madaniyatini shakllantirish boshqa maktablarda (rus, tojik maktablari) davlat tilini o‘qitish yuqori sinf o‘qituvchisining oldida turgan muhim vazifalardan biridir. Bu borada o‘qituvchining o‘rnini hech qanday vosita bosa olmaydi. O‘quvchilarning ravon va burro nutqini shakllantirishda, dunyoni anglatishda o‘qituvchi nutqining ham o‘rni beqiyosdir. Shuning uchun o‘qituvchi o‘z nutqi ustida ham mukammal ishlashi va darslarini tashkil qilishda o‘quvchilarni barkamol hamda har tomonlama yetuk qilib tarbiyalash uchun puxta bilimli, o‘z fikrini chiroyli, ravon nutq qonuniyatlarini chuqur egallagan holda ifoda qila bilishi lozim