YOSHLAR TARBIYASI MAMLAKAT TARAQQIYOTINING POYDEVORIDIR (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Maqolada davlatimizni rivojlangan davlat qatoriga olib chiqishni, oldimizda turgan muammolarni bosqichma-bosqich izchillik bilan hal qilishni, jadal surʼatlarda jamiyatdagi o‘zgarib borayotgan ijtimoiy munosabatlarni huquqiy tartibga solishda orttirilgan hayotiy va ilg‘or tajribalar asosida qonun normalarini takomillashtirib borishni zamonning o‘zi talab qilyotganligi, Jinoyat va jinoyat protsessual kodekslarida va boshqa qonun hujjatlarida voyaga yetmaganlarning jinoiy javobgarligi, ularga nisbatan jinoiy jazo tayinlash hamda jinoyat ishlarini yuritish, sudlarda voyaga yetmaganlar ishlarini ko‘rib chiqishning alohida tartibi va o‘ziga xos jihatlaridan kelib chiqadigan, xalqaro umumeʼtirof etiladigan normalarga mos qoidalar o‘z ifodasini topganligi bilan bog‘liq masalalar haqida so‘z yuritiladi.