FARG’ONA VODIYSI O‘SIMLIKLARNING XILMA-XILLIGI VA UNI ASRASH (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Bu borada, Farg’ona vodiysida cho‘l mintaqasida tabiiy to‘qay, to‘qay o‘simliklarini mujassamlashtiruvchi qo‘riqxona tashkil qilish va shu asosida cho‘lga xos tabiiy ko‘rinishni saqlab qolishni, noyob osimlik turlarining saqlab qolish va yo‘qolgan turlarni qayta tiklashga va boyitishga qulay bo‘lgan ekologik-geografik sharoitni yaratib berishni.