ISLOMDA FAROIZ ILMINING XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Dastlab bu ilmga berilgan turli ta’riflarni berishni lozim bildik. Islom dini barcha insonlar uchun qonuniy yo’l bilan, ya’ni shariat belgilagan tartib asosida mulkka egalik qilish huquqini ta’minlab berdi. Xoh u ayol bo’lsin, xoh erkak1. Umumiy holatda bir inson hayotlik vaqtida egalik qilgan mulkini, u vafot etgach meros egalariga to’g’ri taqsimlanishini o’rgatadigan ilmdir