ENERGIYA RESURSLARI GEOGRAFIYASI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu insho geografiya va energiya resurslari o'rtasidagi murakkab munosabatlarni o'rganadi, turli xil energiya manbalarining geografik taqsimoti, qazib olinishi va ishlatilishiga oydinlik kiritadi. Qazib olinadigan yoqilg'idan tortib qayta tiklanadigan muqobil manbalarga qadar geografik landshaft global energiya matritsasi shakllanishida hal qiluvchi rol o'ynaydi. Insho energiya resurslarining ko'pligi yoki tanqisligiga ta'sir qiluvchi geografik omillarni o'rganadi, tabiiy xususiyatlar, iqlim sharoitlari va geologik shakllanishlar energiya qidirish va ishlab chiqarishga qanday ta'sir qilishini o'rganadi. Bundan tashqari, u energiya xavfsizligini shakllantirishda geografiyaning rolini va resurslarga boy hududlar bo'yicha mojarolar potentsialini hisobga olgan holda energiyaning geosiyosiy o'lchamlarini o'rganadi. Energiya iste'moli va ishlab chiqarishning geografik naqshlarini tahlil qilib, ushbu insho geografiya va global energiya landshafti o'rtasidagi murakkab o'zaro bog'liqlikni har tomonlama tushunish imkonini beradi.