ESHQOBIL SHUKUR LIRIKASIDA OBRAZLAR (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Eshqobul Shukurning lirikasi, uning obrazlari va foydalanilgan adabiyotlari orqali, uning asarlarining o'ziga xosligini va uning shoirlik mahoratini namoyish etadi. Uning lirikasi, birinchi navbatda, O'zbek adabiyoti tarixida eng katta ahamiyatga ega bo'lgan asarlar orasiga kiradi. Shoirning obrazlari va adabiyligi, uning asarlarida ko'zga ko'rinadigan o'ziga xos uslub va tushunchalari bilan ajralib turadi. Eshqobul Shukurning lirikasi, uning obrazlari orqali, uning asarlarining o'ziga xosligini va uning shoirlik mahoratini namoyish etadi.