ABDULLA AVLONIY, ABDURAUF FITRAT, MUNAVVAR QORI QARASHLARIDA YOSHLARDA TA’LIM TARBIYA VA TENGLIK MASALALARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada jadid namoyondalari boʼlgan Аbdulla Avloniy, Аbdurauf Fitrat va Munavvar qori kabi tarihia siymolarimizning yoshlar tarbiyasidagi qarashlarining ahamiyati yoritib berilgan. O’z davri tuzumining yoshlar ongiga salbiy taʼsiri doirasida ularda toʼgʼri dunyoqarashni shakllantirish bilan bir qatorda tenglik tushunchasi mohiyati boʼyicha oʼz qarashlarini keltirib oʼtganlar.