ARAB TILIDA ASLIY VA NISBIY SIFATLARNING YANGI PEDTEXNOLOGIYALARDA O‘RGANILISHI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu ishimizda arab tilining o‘ziga xos xususiyatlari, sifat so‘z turkumi va unda darajalanish shakllari xususida nazariy ma’lumotlarni berish bilan bir qatorda, o‘qitish davomida yangi pedagogik texnologiyalardan qachon va qay tarzda foydalanish mumkinligi, shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar davomida qanday topshiriq va mashqlar bilan ishlash samarali ekanligini misollar bilan asosladik.Sifatlar bir predmetning boshqa bir predmet bilan bog‘lanishini bildiradi, uning nomidan berilgan sifatdosh hosil bo‘ladi, ular predmetga doimo xos xususiyat deb ataladi. Nisbiy sifat predmetning belgisini boshqa predmetga yoki tushunchaga nisbatan bildiradi. U ko‘pincha belgisi aniqlab kelayotgan aniqlanmishning ishlangan materialini. Kelib chiqqan joyini, biror predmetga mansubligini va shunga o‘xshash boshqa belgilarini bildiradi. Nisbiy sifat biror kimsaning yoki biror narsaning nima narsadan yaslganligi kabi nisbiy belgilarni bildiradi.