VOLEYBOL SPORT TURINING YOSHLARNI TARBIYASI VA JISMONIY RIVOJLANISHIDA TUTGAN O`RNI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada voleybolning yosh shaxslarning yaxlit rivojlanishidagi ko'p qirrali ro`li o'rganilib, uning ham ta'limga, ham jismoniy farovonlikka ta'siriga e'tibor qaratilgan. Adabiyotlarni keng qamrovli tahlil qilish orqali biz ta'limning afzalliklari, vosita va kognitiv mahoratni rivojlantirish va voleybolning yoshlarga umumiy ta'siri bo'yicha mavjud tadqiqotlarni ko'rib chiqamiz. Usullar bo'limida oldingi tadqiqotlarda qo'llanilgan yondashuvlar, natijalar bo'limida esa asosiy topilmalar keltirilgan. Munozara bo'limi ushbu topilmalarning oqibatlarini tanqidiy o'rganib chiqadi va maqola voleybolni yoshlarni rivojlantirish bo'yicha ta'lim dasturlariga kiritish bo'yicha tavsiyalar bilan yakunlanadi.