TIJORAT BANKLARI REYTINGINI ANIQLASHNING ZARURLIGI VA XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Banklar yuridik va jismoniy shaxslarning pul mablagʻlarini saqlash, ularni kreditlash va turli moliyaviy xizmatlarini koʻrsatish orqali iqtisodiyotda asosiy moliyaviy institutlaridan biri hisoblanadi. Shuning uchun banklarning mamlakat moliyaviy xizmatlari faoliyatidagi ahamiyatini hisobga olib, ularning shaffofligi va barqarorligini taʻminlash muhim ahamiyatga ega. Bankning ishonchliligi va barqarorligini baholash vositalaridan biri ularning reytingini shakllantirish hisoblanadi. Ushbu maqolada banklar reytingini aniqlashning zarurligi va xususiyatlari bayon qilingan.